Positieve gedachtegang en meditatie (Vedanta en Dhyana)

Misschien heb je tijdens deze drukkend warme zomerperiode nog meer nood aan een moment voor jezelf en aan stilte? Daarom kan dit het moment bij uitstek zijn om te starten met mediteren.

Mediteren, dat is toch zweverig? Vroeger stond ik er zelf altijd een beetje sceptisch tegenover en vond ik het maar zweverig. Tot ik begon met het volgen en geven van Yogalessen en zelf ontdekte hoe goed het werkte. Wetenschappelijke onderzoeken tonen steeds weer aan dat meditatie positieve effecten heeft op lichaam en geest. Meditatie kun je vergelijken met lichaamsbeweging voor je hersenen, die je een enorme vrijheid en slagkracht geeft. Door te bewegen blijven we gezond, kunnen we beter omgaan met stress en leven we langer. Meditatie heeft een soortgelijk effect op je gezondheid.

Meditatie is eveneens de vijfde stap uit de klassieke basisprincipes van Yoga:

  1. Juiste lichaamsoefeningen (Asanas)
  2. Juiste ademhalingsoefeningen (Pranayama)
  3. Juiste ontspanning (Savasana)
  4. Juiste dieet (Vegetarisch/veganistisch)
  5. Positieve gedachtegang en meditatie (Vedanta en Dhyana)

Mediteren, misschien wil je het al een tijdje proberen maar kwam het er nog niet van? De gratis begeleide 21-daagse meditatie van Oprah Winfrey en Deepak Chopra kan je helpen om aan de slag te gaan. De reeks ging van start op 23 juli ’18. Heb je de eerste dagen gemist? Niet erg, want je kunt de meditaties tot 5 dagen na hun originele post beluisteren. Je kan je registreren voor deze gratis 21-daagse meditatie via deze link.

! Deze gratis meditatie is enkel beschikbaar in het Engels !

Veel plezier!

Namaste

Lesley

surf

 

 

 

Geef een reactie