Nieuwe gratis 21-daagse online meditatiereeks

 

IMG_1721 2

 

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt, het wordt weer kouder en de dagen worden korter.  Energetisch is de herfst verbonden aan het element ‘metaal’ (traditionele Chinese geneeskunde). De herfst (Metaal) is het eerste yin seizoen na de warmte van de zomer (Vuur) en nazomer (Aarde). De natuur bereidt zich voor op het naar binnen richten van de energie. Het is een inleiding op de winter, waarin het naar binnen keren op zijn hoogtepunt is.

Ook voor de mens is de herfst een uitnodiging om terug meer naar binnen te gaan. Tijdens de herfst maken we minder contact met de buitenwereld omdat de dagen korter zijn. Onze energie is nu meer naar binnen gericht dan tijdens de voorbije zomermaanden. Het is een tijd voor rustige activiteiten zoals puzzelen, een boek lezen met een lekkere kop thee,…

De spirituele betekenis van de herfst kan samengevat worden als het loslaten van alles wat we niet meer nodig hebben of van wat ons tegenhoudt. Het is een tijd om te rusten en naar binnen te keren door reflectie en meditatie.

In mijn vorig blog bericht ben ik meer uitgebreid ingegaan op de voordelen van meditatie. Het leert ons oa beter om te gaan met stress, zorgt voor een diepe ontspanning en meer psychische, emotionele en spirituele helderheid.

Op 29 oktober start er een nieuwe gratis begeleide 21-daagse meditatie van Oprah Winfrey en Deepak Chopra. Misschien voor jou het ideale moment om meditatie een kans te geven en de voordelen ervan te ervaren?

Je kan je registreren voor deze gratis 21-daagse meditatie via deze link.

! Deze gratis meditatie is enkel beschikbaar in het Engels !

Namaste

Lesley

 

 

 

Geef een reactie