Pilates – Nieuwe kennismakingsreeks op woensdag

Pilates

In mijn lessen wil ik jullie graag kennis laten maken met de matpilatestraining en de invloed hiervan op het lichaam. 
Zoals de naam al zegt, worden alle oefeningen op de mat uitgevoerd. We baseren ons op de klassieke pilatesmethode van Joseph Pilates. In deze oefeningen trainen we alle spiergroepen en werken we op het correct bewegen vanuit de ‘Core’ of ‘Powerhouse’ zoals dit in Pilates wordt benoemd. Dit omvat de buik, lage rug en bekken.

Pilates is een fysieke en mentale conditietraining die je kracht, flexibiliteit, evenwicht en coördinatie verbetert, alsook stress wegneemt, concentratie verbetert en algemene gezondheid verbetert.

Dankzij Pilates wordt je volledige lichaam sterker, stabieler en leniger, krijg je een betere houding en worden typische rug, schouder en nekklachten aangepakt. Pilates is efficiënt voor je manier van bewegen in andere sporten (Yoga, dansen, atletiek,…) alsook in het dagelijkse leven. Er wordt ook gewerkt op ademhaling en concentratie waardoor stress vermindert en je je algemeen beter voelt.

Pilates is voor iedereen: groot of klein, sterk of zwak, topsporters of mensen in revalidatie, zwaar of licht, stram of lenig,… het heeft z’n effect voor iedereen en de oefeningen kunnen aangepast worden indien er bepaalde blessures of moeilijkheden zijn.
 

Op woensdag 8 juni 2022 start deze kennismakingsreeks te Kortrijk:

Wanneer? Een lessenreeks op woensdagavond van 20:00 tot 21:00 op volgende data: 8-15 en 22 juni.

Waar? Polyvalente zaal – eerste verdieping, Graaf Gwijde van Namenstraat 7, Kortrijk

Inschrijven en meer info? Graag gebruik maken van het contactformulier op de websiteIn september zal er een nieuwe, langere vervolgreeks gestart worden.

Geef een reactie