Pilates


Joseph PilatesPilates is een fysieke en mentale conditietraining die je kracht, flexibiliteit, evenwicht en coördinatie verbetert, alsook stress wegneemt, concentratie verbetert en algemene gezondheid verbetert.

In mijn lessen maak je kennis met de matpilatestraining en de invloed hiervan op het lichaam. 
Zoals de naam al zegt, worden alle oefeningen op de mat uitgevoerd. We baseren ons op de klassieke pilatesmethode van Joseph Pilates. In deze oefeningen trainen we alle spiergroepen en werken we op het correct bewegen vanuit de ‘Core’ of ‘Powerhouse’ zoals dit in Pilates wordt benoemd. Dit omvat de buik, lage rug en bekken.

Dankzij Pilates wordt je volledige lichaam sterker, stabieler en leniger, krijg je een betere houding en worden typische rug, schouder en nekklachten aangepakt. Pilates is efficiënt voor je manier van bewegen in andere sporten (Yoga, dansen, atletiek,…) alsook in het dagelijkse leven. Er wordt ook gewerkt op ademhaling en concentratie waardoor stress vermindert en je je algemeen beter voelt.

Pilates is voor iedereen: groot of klein, sterk of zwak, topsporters of mensen in revalidatie, zwaar of licht, stram of lenig,… het heeft z’n effect voor iedereen en de oefeningen kunnen aangepast worden indien er bepaalde blessures of moeilijkheden zijn.PILATES LES(SEN) OP MAANDAG

  • Wanneer? Maandagavond (vanaf 17 april 2023 tem 19 juni 2023)

  van 20:05 – 21:05 

  • Waar? Polyvalente zaal – eerste verdieping, Graaf Gwijde van Namenstraat 7, Kortrijk
  • Inschrijven? Vooraf reserveren is nodig => meer informatie via het contactformulier op de website (per reeks)

PILATES LES(SEN) OP DINSDAG

  • Wanneer? Dinsdagavond

  van 20:15 – 21:15

  • Waar? Lab’Eau, Holstraat 66, 8790 Waregem
  • Inschrijven? Vooraf reserveren is nodig (per reeks van 6 à 10 lessen)=> meer informatie via Lab’Eau