Blog

Inspiratie nodig voor een (kerst)cadeau?

Ben je op zoek naar een mooi, positief en duurzaam cadeau voor een geliefd iemand? Dan kan je een cadeaubon ‘Yoga’ schenken!

Waarom een cadeaubon Yoga geven?

Merk je dat je vriend(in), ouder, zus/broer, collega… veel stress ervaart? Dat hij of zij wel wat ontspanning en me-time kan gebruiken? En wil je die persoon een hart onder de riem steken? In dat geval is een Yoga cadeaubon perfect om te geven.

De cadeaubon bestellen kan via het contactformulier.

Sinds kort werd ook een samenwerking aangegaan met Bongo. 
Met de cadeaubon ‘Verwennerij voor haar’ (ook voor hem 😉 ) kan je nu ook yogalessen boeken bij Sun Moon Stars. Je kan kiezen uit 4 groepslessen of 1 individuele les.
Deze bon is in veel winkels verkrijgbaar oa bij AS Adventure, Dille & Kamille,… en online.

Yoga tussen de koeien!

Wil je genieten van de zon en jezelf volledig ontspannen in volle natuur? In een originele setting – tussen de koeien – in het idyllische Sint-Denijs (Zwevegem)?

Dan zijn deze yogasessies zeker iets voor jou! Na succesvolle eerdere sessies staan er voorlopig nog vier vervolgsessies gepland op 10-17-24 juni en 22 juli.

Wil je weten hoe zo’n yogasessie precies in zijn werk gaat bekijk dan deze reportage.

Inschrijven kan via het contactformulier.

Hopelijk tot binnenkort! 🙂

Recept: Zelf notenmelk maken

Tijdens de lockdown heb jij misschien ook al een aantal nieuwe recepten geprobeerd?

Misschien wil je om gezondheidsredenen en/of ethische, duurzame redenen (oa minder waterverbruik) koemelk vervangen door plantaardige melk?

Plantaardige melk is kant-en-klaar te koop in de winkel maar het recept dat je hier op de website kunt vinden is snel, super lekker, goedkoop en heel makkelijk! 🙂

Wil je meer recepten of voedingsadvies op maat contacteer mij dan vrijblijvend.

Liefs, Lesley

NIEUW: ONLINE yogalessen via ZOOM

Het is voor iedereen een ‘onzekere’ tijd maar gelukkig hoeven we onszelf niet over te leveren aan angst en paniek. We kunnen een liefdevolle balans vinden zonder de ernst van de situatie weg te wuiven.

Het is belangrijk om ons te richten op kleine, positieve stappen. Thuiszitten is voor veel mensen wennen en kan de nodige spanningen met zich meebrengen. Maar tegelijkertijd ontstaan er ook nieuwe kansen voor bezigheden waar je normaal de tijd niet voor hebt of neemt.

Belangrijk hierbij is: voldoende bewegen, gezond eten en goed voor onszelf en zeker voor anderen zorgen. En dat doen we niet alleen, dat doen we samen. Want samen zijn we altijd sterker.

Ook ik laat jullie niet in de steek! Vanaf maandag 9 november bied ik online yogalessen aan via ZOOM 🧘🏻‍♀️🧘🏻‍♂️

Ben je er graag bij, boek dan jouw les via de website 💫🙏🏻

Namasté

Lesley

Zomeryoga 2020: Nu ook Yoga tijdens de maanden juli-augustus (op locatie te Kortrijk – onder strikte naleving van de corona maatregelen)!

30B4649B-321E-4C68-A992-3BEA0B8061AE 2

Op dinsdag 30 juni 2020 start op een nieuwe locatie te Kortrijk een zomer yogareeks.

Wat? Elke les is opgebouwd rond een aantal vaste elementen zoals ademhalingsoefeningen, opwarmingsoefeningen, yogahoudingen en een diepgaande relaxatie. Door een afwisseling tussen inspanning en ontspanning brengen we het zenuwstelsel tot rust en brengen we het lichaam in balans.

Wanneer? Een lessenreeks op dinsdagavond van 19:00 tot 20:00 op volgende data: 30 juni, 7-14-21-28 juli en 4-11-18-25 augustus 2020.

Waar? Polyvalente zaal – eerste verdieping, Graaf Gwijde van Namenstraat 7, Kortrijk

Prijs? 60 EUR voor de lessenreeks van 9 beurten

Inschrijven? ! Om de corona maatregelen te kunnen naleven is het aantal deelnemers beperkt tot 14!

Uiterlijk tegen 23 juni. Graag gebruik maken van het contactformulier op de website.

Namaste!

Immuunversterkend Yoga & Detox weekend, Staden, 31 juli-2 augustus 2020!

IMG_7745

Exclusief yoga & RAW food weekend – prachtig domein te Staden. 31 juli-1-2 augustus 2020 🍀

Wil je er graag eens tussenuit om te herbronnen en jouw immuunsysteem te versterken?
Een weekend vol verschillende stijlen yoga – werken met energie – pranayama – gezonde voeding en een focus op het versterken van jouw immuunsysteem in een prachtige omgeving vol rust.

 

✨Dagelijkse yogalessen, meditatie & Pranayama

✨Raw Vegan kookworkshops

✨Vers bereide maaltijden met puur, biologisch en lokaal gekweekt voedsel

✨Een professionele chef bereidt dagelijks ontbijt, lunch en diner

✨Natuurwandelingen

✨Tijd voor jezelf

 

325 euro all inclusief 🙏🏻

Inschrijven?

Wil je meer informatie of wil je je inschrijven? Graag gebruik maken van het contactformulier op de website, of telefonisch: 0497/05 13 48.

Yogaflow van 5 min om tijdens deze woelige tijden terug in jouw kracht te komen staan

 

Yoga is voor mij een leidraad in mijn leven waar ik steeds weer kracht uit haal, ook tijdens de moeilijke periodes in mijn leven.

Voor mij is Yoga een manier van leven, een levensstijl die je ook toepast als je van de mat af stapt en misschien is dat gedeelte nog wel het moeilijkste onderdeel. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat het een echt onderdeel van je leven wordt.

Mijn levensstijl houdt in dat ik dagelijks Yoga en meditatie beoefen. Daarnaast focus ik mij op gezonde voeding en ik neem de tijd voor mijn maaltijden.
Welk soort voeding ik tot mij neem heeft ook invloed op mijn lichaam en geest.

Heel graag deel ik deze korte krijgerflow met jullie, die ik zelf veel beoefen.
De Yoga krijger staat voor de spirituele krijger die het innerlijke gevecht voert met de oorzaak van al het lijden, onwetendheid. Dit komt uit de Bhagavad Gita, één van de bekendste Yoga geschriften.

Naast een fysieke inspanning richt de Krijgerhouding zich dus ook vooral op het innerlijke. Een krijger vecht met een doel, daarom kan deze houding je ook helpen je levensdoel en dromen te bereiken. Het zorgt dat je stevig in jouw kracht staat en dat je zelfzekerder wordt.

Het filmpje duurt ongeveer 2min30 sec, slechts één zijde.
Beoefen beide kanten, zowel links als rechts, en dan ben je 5 minuutjes bezig.

Veel plezier ermee!

Namasté

Lesley

WIL JIJ ME VERGEZELLEN OP DEZE 21-DAAGSE GRATIS MEDITATIE ‘HOOP IN ONZEKERE TIJDEN’, SAMEN MET DE GURU DEEPAK CHOPRA?

Yoga is een eeuwenoude levensvisie waarvan de wortels in India liggen. Het woord komt uit het Sanskriet en betekent ‘verbinden’. Yoga verenigt je lichaam, geest en ziel. Veel westerlingen beschouwen het uitvoeren van yogahoudingen als Yoga. Maar Yoga is meer dan alleen maar rustig bewegen of je adem beheersen. Yoga is onderdeel van een levensfilosofie, die in een aantal beroemde Indiase geschriften is verwoord (bekendste: Yoga Sutra’s van Patanjali).

Mensen die al dikwijls les gevolgd hebben bij mij weten dat ik soms ook meditatie geef in mijn lessen. Zeker in deze onzekere tijden is er naast het fysieke nog veel meer nood om ‘naar binnen te gaan’, om bij jezelf en tot rust te komen.

Er zijn vele voordelen van mediteren, aangetoond via wetenschappelijk onderzoek, oa depressie voorkomen en een sterker immuunsysteem!
Het is zelfs bewezen dat meditatie het DNA verandert, het verhoogt de activiteit van gunstige genen en leidt tot structurele veranderingen in het menselijk brein.

Oa neuroloog en ‘Topdokter’ Steven Laureys schrijft steeds vaker meditatie voor en volgens hem zou het zelfs een verplicht vak op school moeten worden.

Overtuigd?  Dan is deze 21-daagse het ideale moment om te starten, ook voor complete beginners!
Deepak Chopra is trouwens een echte expert en zijn meditaties zijn top!
Waarom 21 dagen? Er wordt beweerd dat dit de termijn is om een nieuwe gewoonte aan te leren.

Je kan je inschrijven voor deze meditatie via deze link.
!! Enkel in het ENGELS beschikbaar en beperkt in tijd !!

Heb je vragen/opmerkingen of wil je jouw ervaring delen, laat het mij gerust weten!

Veel plezier ermee!

Namasté
Lesley

Corona virus – versterk je eigen afweersysteem!

Mensen die mij al langer kennen weten dat ik oa in Amerika een opleiding gevolgd heb. Nog steeds blijf ik in contact met enkele vooraanstaande artsen daar.

Het corona virus bestrijden kunnen we niet, ons immuunsysteem versterken kunnen we wel! Spijtig genoeg wordt er in de media nauwelijks gesproken over dit zeer belangrijke aspect. In Amerika werd ook een volledig preventie protocol ontwikkeld en ik deel graag de meest recente inzichten met jou!

Voeg de volgende kruiden en voedingsmiddelen toe aan jouw dieet om je te beschermen tegen COVID-19:

De volgende kruidenmiddelen die worden voorgesteld, vernietigen het coronavirus 3CL-enzym en beschermen zo het vermogen van de cel om zichzelf te beschermen tegen het coronavirus. De beste functionele voeding voor het vernietigen van het 3CL-enzym zijn quercetine en epigallocatechine gallaat, dat wordt aangetroffen in groene thee en groene thee-extract (om toe te voegen aan andere dranken). Deze anti-3CL-stoffen zijn ook te vinden in:

 • Lijnzaad
 • Citroenschil
 • Sinaasappelschil
 • Oregano
 • Knoflook
 • Gember
 • Vlierbes
 • Kurkuma

Vooral de ORAC-waarde van de voedingsmiddelen is ook belangrijk. We weten allemaal dat antioxidanten goed voor ons zijn. In een notendop komt het hier op neer: door oxidatie ontstaan er vrije radicalen, deze zorgen voor beschadiging van cellen en veroudering, de antioxidanten bestrijden deze vrije radicalen en beschermen je op deze manier. Om het immuunsysteem een handje te helpen, kan het goed zijn om antioxidanten te eten.

Er is steeds meer te doen over de ORAC-schaal. Oxygen Radical Absorbance Capacity, daar staat het voor. Het is een lijst die de antioxidanten-waarden van voedingsmiddelen vergelijkt en ordent. Zo staan bijvoorbeeld acai, oregano, rauwe cacao, kaneel en kurkuma in de top 10. Dat ‘superfoods’ het immuunsysteem versterken is dus vooral vanwege de aanwezigheid van antioxidanten.

Bij je volgend bezoekje aan de winkel weet je dus wat je moet meebrengen! 😉

 

Om jouw immuunsysteem te versterken zijn ook volgende supplementen aan te raden:

! Vitamine D ! – 2000 IE per dag (voor het opbouwen van het immuunsysteem) heeft aangetoond dat het de luchtweginfecties met 50% vermindert.

Vitamine A – voor het beschermen van onze slijmvliezen en de bovenste luchtwegen

Vitamine C-complex

Vitamine E – antioxidant, belangrijk voor de weerstand

Zink en selenium – onmisbaar voor een goede werking van het immuunsysteem

 

Laten we deze situatie ook gebruiken om onze levensstijl en gewoontes positief aan te passen:

 • Eet meer fruit en groeten
 • Probeer zoveel mogelijk voeding rauw (zie gedeelte over Raw Food) te eten en hoofzakelijk plantaardig!
 • Mijd hoogbewerkte, geraffineerde voeding
 • Zorg voor voldoende slaap = min. 7 à 8 uur, elke nacht
 • Probeer stress te minimaliseren
 • Blijf gehydrateerd, drink voldoende water
 • Sport met mate bv. Yoga (=> versterkt het immuunsysteem) of maak een wandeling
 • Doe dagelijks ademhalingsoefeningen ‘pranayama’ om de levenskracht van de longen te versterken (hou deze blog verder in het oog – binnenkort volgt een online filmpje ivm pranayama!)
 • Denk positief! (meer tips volgens later in een nieuwe blog)
 • Mediteer

 

Wereldwijd is er veel onzekerheid, angst en paniek. We kunnen alleen proberen er nu zoveel mogelijk te zijn voor elkaar, vertrouwen hebben dat we hier als mensen samen sterker uitkomen en hopen dat het gauw voorbij is!

Meer dan ooit moet je nu jouw lichaam en geest krachtig houden. Ik wil er ook blijven zijn voor jullie en daarom zal je hier geregeld een nieuwe blog terug vinden.

Stay safe en blijf kalm, we komen er samen doorheen!

Ik wens jullie een goede gezondheid toe, vrede en moed!

 

Tot binnenkort

Lesley

 

Nieuwe gratis 21-daagse online meditatiereeks van Oprah Winfrey en Deepak Chopra (start: 25 maart 2019)

Lesley Meditatie

In mijn vorig blogberichten ben ik meer uitgebreid ingegaan op de voordelen van meditatie. Het leert ons oa beter om te gaan met stress, zorgt voor een diepe ontspanning en meer psychische, emotionele en spirituele helderheid.

Op 25 maart start er een nieuwe gratis begeleide 21-daagse meditatie van Oprah Winfrey en Deepak Chopra. Er wordt beweerd dat je in 21 dagen een nieuwe gewoonte kunt aanleren. Misschien voor jou het ideale moment om meditatie een kans te geven en de voordelen ervan te ervaren?

Je kan je registreren voor deze gratis 21-daagse meditatie via deze link.

! Deze gratis meditatie is enkel beschikbaar in het Engels !

Veel plezier

Namaste

Lesley